• KENNIS

  • TOEKOMST

  • WERK

SCHOOL

De leukste tijd van je leven, of juist niet? Jij hebt de keuze welke tijd jij er aan gaat besteden.

Naar school gaan is een belangrijk onderdeel van je leven. Het is dan ook erg belangrijk dat je de juiste keuzes voor jezelf maakt. Je moet tenslotte je hele leven nog werken en dan wil je natuurlijk wel een vak leren die je leuk vind. Alleen hoe kom je er nou achter wat je leuk vind en welke opleiding past er nou het beste bij jouw toekomstdromen? Cluefull helpt je bij deze keuzes door je stap voor stap te begeleiden zodat jij de kennis op kan doen die jou kan helpen.

Mijn schoolkeuze

Je bent 16 jaar, misschien wat jonger of ouder. Logisch dat je nog geen idee hebt wat je later wilt worden, laat staan dat je weet welke opleiding je moet kiezen. Daarnaast is er misschien een heel andere uitslag uit de cito toets gekomen. Maar dit hoeft jouw idee voor je toekomst niet te bepalen, want door te ontdekken en vooral ervaring op te doen ga jij je ware talent ontdekken. En deze kan vele malen beter uitpakken dan je zelf gedacht had.

Samen ontdekken, het leukste wat er is

Op reis gaan, dat vinden we toch allemaal leuk?! Zo werkt het ook in het leven, je kan alleen avonturen beleven als je opstaat uit je stoel en gewoon op pad gaat. Niet voor iedereen is dit eenvoudig en daarom vinden wij het leuk om de reis met jou te maken. Ontdekken is bij Cluefull leuk! Neem een kijkje binnen een bedrijf en ontdek en ervaar of dit misschien het beroep van jouw toekomst is.

Jouw superkracht!

Wist jij dat veel bedrijven onvoldoende kennis hebben op het gebied van computers en techniek? En laat het nou net iets zijn waar jij “bijna” mee geboren bent. Je kan dus veel bedrijven nog iets leren met de kennis die voor jou heel normaal is. Een mooie les, want kennis en zelfvertrouwen doe je niet alleen op uit een boekje maar vooral in de praktijk. Ga gewoon doen wat je leuk vindt, want er zijn volop leuke reizen die jij kunt gaan maken.

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Toch even liever praten over vragen die je hebt? Dat kan altijd!

Stuur ons een Appje, join onze Discord server of kom gerust bij ons langs.

Even praten?

BEROEPSKEUZE

Beroepskeuze
Wat wil ik later worden? Een belangrijke beslissing die zeker niet gemakkelijk is. En hoe kom je er nou achter wat je leuk vindt? De beste Tip: doe iets wat je leuk vindt. Maak testen, ga bij bedrijven langs en wees vooral niet bang. Stap er gewoon in. 

Samen ontdekken, het leukste wat er is.
Op reis gaan, dat vinden we toch allemaal leuk?! Zo werkt het ook in het leven. Je kan alleen avonturen beleven als je opstaat uit je stoel en gewoon op pad gaat. Dit is niet voor iedereen eenvoudig. Daarom vinden wij het leuk om de reis samen met jou te maken. Ga een kijkje nemen achter de schermen bij een bedrijf, of vind informatie bij jongerencentrum ‘t Spoor. 

Waar ben je goed in?
Wist jij dat veel bedrijven onvoldoende kennis hebben met digitaal? En laat het nou net iets zijn waar jij goed in bent. Niet alleen met digitale kennis, maar ook op andere gebieden heeft iedereen zijn eigen hobby's en interesses. Veel bedrijven kunnen nog iets leren van de kennis die voor jou normaal is. Kennis en zelfvertrouwen doe je niet alleen op uit een boekje, maar grotendeels in de praktijk. Ga gewoon doen wat je leuk vindt en misschien maak je hier wel jouw beroep van.

  • KENNIS

  • TOEKOMST

  • WERK

  • KENNIS

  • TOEKOMST

  • WERK

PROBLEMEN OP SCHOOL

Naar school gaan, ga jij elke dag met plezier? Iedereen heeft er weleens last van, ”ik heb geen zin om naar school te gaan”. Alleen vraag jij je weleens af waarom jij geen zin hebt om naar school te gaan? Vaak is de reden; saaiheid of niet uitgedaagd worden. Laten we er dus samen voor zorgen dat jij wel uitgedaagd wordt! Alleen hoe dan?! We gaan op onderzoek uit zodat jij lesstof krijgt die jou uitdaagt omdat jij weet waar je het voor doet.

School verlaten / veranderen

Vroegtijdig je school verlaten, wat was voor jou de reden om weg te gaan?! Vaak horen we van “jullie” dat school een niet positieve omgeving is waar ze heen moeten elke dag. Het is er dus niet leuk, en dat is het nou juist wel als je er doet wat je leuk vindt. Wist je dat? Wanneer jij iets doet wat je leuk vindt je beter gaat presteren, je meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor je omgeving positief beïnvloed.
De school verlaten is pas saai, je gaat wellicht niet doen waar je goed in bent zodat je vervolgens een saai leven krijgt. Ga dromen, het beste is er zeker weten ook voor jou. Kies voor “het beste pad” de best passende opleiding voor jou. Cluefull, samen met jou weet wat het beste is omdat je dit lekker zelf mag ervaren.